Dobrodošli v I-Components.com

Slovenija
English polski Nederland Gaeilge 한국의 Slovenská Português ภาษาไทย Slovenija Hrvatska Kongeriket Italia العربية Français עִבְרִית español Dansk Svenska Deutsch Suomi românesc Türk dili Magyarország

Xilinx zajema heterogene računalnike s prvimi ACAP-ji

Xilinx embraces heterogeneous computing with first ACAPs

Versal AI in Versal Prime sta bila predstavljena na Forumu za razvijalce, ki je odgovorila na potrebo po heterogenih računalniških procesih za obdelavo količine podatkov, ki se uporabljajo danes.

"Versal je moteča tehnologija," je povedal Kirk Saban, višji direktor za izdelek in tehnični marketing Xilinx na predfinanciranju.

"Danes nima nobene arhitekture; to je obdobje heterogenega izračuna, «je napovedal. "Današnji razvijalci potrebujejo programsko programabilnost, zmogljivost za različne vrste aplikacij, ki jih potrebujejo za priklop in prilagajanje kode, da bi zagotovili najboljše rezultate za aplikacijo. V tem [razvijalci] so strojni agnostiki ".

Kot rezultat, je dejal Saban, platforma je potrebna, da lahko obseg in korak z inovacijami.

Serija AI Core je namenjena mešanju sklepov s prilagodljivimi prilagodljivimi motorji za prilagodljive delovne obremenitve za aplikacijo, je pojasnil Saban. Serija je optimizirana za oblak, mreženje in avtonomno tehnologijo ter je sestavljena iz petih naprav z motorji od 128 do 400 AI.

Naprave temeljijo na dvojedrnih procesorjih Arm Cortex-A72, dvojedrnih procesorjih Arm Cortex-R5 v realnem času. Poleg 1.9 milijonov sistemskih logičnih celic je 32-Mbit novih blokov RAM-ja Accelerator, ki podpirajo hierarhije pomnilnika po meri.

PCIe Gen4 osemstopenjskih in 16-pasovnih in gostiteljskih vmesnikov CCIX, skupaj z 32G SerDes, do štirih integriranih DDR4 pomnilniških krmilnikov, do štirih večstopenjskih Ethernetovih MAC-jev in 650 visokonapetostnih V / I za MIPI D- PHY, NAND, vmesnik pomnilnika razreda pomnilnika in LVDS.

Omrežje na čipu (NoC) ima do 28 glavnih / pomožnih vrat in zagotavlja nizko-Tbps pasovno širino pri nizki zakasnitvi.
Serija Versal Prime je srednja izbira v portfelju in na primer ciljna pospešitev, kot je npr. Uporaba pri izdelavi radarskih žarkov. Temelji na istih Armovih jedrih kot AI Core in je sestavljen iz devetih naprav.

Ima več kot 4000 motorjev DSP za visoko natančno plavajočo točko z nizko zakasnitvijo in več kot dva milijona sistemskih logičnih celic, 200-Mbit UltraRAM, več kot 90-Mbit RAM-a in 30-Mbit porazdeljenih RAM-jev. Serija vključuje tudi štirih in osem polnih PCIe Gen4 in gostiteljskih vmesnikov CCIX SerDes in 58G PAM4 SerDes, do šestih integriranih DDR4 pomnilniških krmilnikov, do štirih večstopenjskih Ethernetovih MAC-jev, I / O za MIPI D-PHY, NAND , in pomnilniški vmesniki pomnilniškega razreda, LVDS in HD I / O za povezavo 3.3 V.

Ciljne aplikacije so komunikacijska preskusna oprema, omrežje podatkovnega centra in pospeševanje shranjevanja, Nx100G Ethernet in optično transportno omrežje (OTN), oddajna stikala, medicinsko slikanje in avionsko krmiljenje.

Serija Versal temelji na TSMC-jevi 7-nanometrski procesni tehnologiji FinFET. AI Core in Premium sta s strankami prek Xilinxovega programa zgodnjega dostopa in bodo na splošno na voljo v drugi polovici leta 2019.

Generalni direktor Xilinxa, Victor Peng, je v svojem nagovoru opisal Versal kot "prilagojen silicij, ne da bi naredil prilagojen silikon - to je prilagodljivo in razširljivo".

AI Core je zasnovan za pretok interferenčnih intervalov, medtem ko je premier srednja in najširša aplikacija, ki je na voljo v letu 2019. V letu 2020 bo podjetje predstavilo Premium, z jedrom 112G SerDes in 600G ter AI Edge, najnižjo močjo Družina AI. Kasneje leta 2020 bo uvedena AI RF. To je integrirano RF za brezžične aplikacije 5G. V letu 2011 bo uvedena opcija HBM za integracijo pomnilnika.

tukaj je razvojno okolje za Versal. Programski paket vključuje gonilnike, vmesno programsko opremo, knjižnice in okvirno podporo za programsko opremo. Programska orodja za programsko opremo bodo objavljena naslednje leto.